Project Description

[rev_slider alias=”ye-genet” /]
[rev_slider alias=”ye-genet-mobiel” /]

YE GENET

ETHIOPISCHE HEIRLOOM

De Guji regio waar de Ye Genet (uit te spreken als ‘Juh kruhnèt’) koffiebonen vandaan komen, ligt in de Oromia Region in het zuiden van Ethiopië. Guji huisvest zo’n 1,4 miljoen inwoners en is vernoemd naar de gelijknamige stam die in deze regio leeft. Het gebied kenmerkt zich door zijn hoge ligging (c.a 1.500 – 1.800 meter) en wisselende temperaturen (van 6°C ‘s nachts tot 23°C overdag). Hoewel Guji relatief dichtbij de bekende Yirgacheffe regio ligt, is het smaakprofiel van deze koffie zeer onderscheidend.

Naar schatting groeien er zo’n 6.000 – 10.000(!) verschillende koffievariëteiten in Ethiopië. Vanwege dit enorme aantal én de natuurlijke kruisbestuiving die hier in het wild voorkomt is het bijna onmogelijk om variëteiten te specificeren. Daarom wordt er in het geval van Ethiopische koffie vaak gesproken van  ‘Ethiopische Heirloom’.

De koffie in Guji wordt verbouwd door zo’n 800 boeren in de regio. De koffie wordt veelal traditioneel verwerkt via het natural-proces. Deze techniek is dusdanig doorontwikkeld, dat koffie uit Guji een uniek smaakprofiel heeft wat wereldwijd flink aan populariteit wint. De geplukte bessen worden in 8 tot 14 dagen in de zon gedroogd en vervolgens gepulpt, gesorteerd en gescreend op het ‘Kercha Sundried Milling Station’.

Voor het branden van deze koffie maken wij gebruik van de Probatone 12, een luchtgekoelde 10kg specialty-brander van Duitse makelij die geroemd wordt om zijn consistentie. De koffie heeft een unieke brandcurve die nauwkeurig wordt gevolgd en op kleurcode wordt gecheckt. Door de koffie wekelijks te branden kunnen we optimale versheid garanderen.

Type branding: espresso

Receptuur:
1 op 2,5

Doorlooptijd:
27 seconden

Temperatuur:
93,5°C (gebaseerd op een Dalla Corte espressomachine)

Smaakomschrijving:
Bramen en gekarameliseerde suiker

Smaakbalans en mondgevoel:
De koffie heeft een medium body, is rond van smaak en heeft een zijdezachte finish

Deze koffie is geselecteerd en ontwikkeld in samenwerking met barista Kai Yasuda van Café De Blonde Pater in Nijmegen, voor zijn deelname aan het Dutch Barista Championship 2018.

MANAGER WASHING STATION
MULU G/YAHANNES (38)
– GENET WASHING STATION –

I have been working in the coffee industry for 5 years now. For me, coffee is business, politics and life. Coffee is my everything. I also admire the social impact of coffee in the community. For example, in Ethiopia the ceremony of drinking coffee is a must during any event or special day. Coffee also helps the community to share ideas, culture and happy feelings.

My dream is to be an international agronomist and number one specialty coffee supplier from its source in Ethiopia.

“In Ethiopia the ceremony of drinking coffee is a must during any event or special day”

MAAK KENNIS
MET BEST COLLECT

CONTACTFORMULIER

Wilt u het koffieniveau binnen uw horecazaak graag naar een hoger plan tillen? En zoekt u hiervoor een vernieuwend en vooral onderscheidend koffieconcept? Neem dan contact met ons op en laat u inspireren!